top of page
DSC02492_edited.jpg

DR. FAZEKAS B. RÓBERT 

ÜGYVÉD

  • Grey LinkedIn Icon

Jogi doktorátust a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szereztem. Egyetemi tanulmányaim során másfél éven át a Phillipps-Universität​ Marburg (Németország) ösztöndíjas hallgatójaként folytattam tanulmányokat német és angol nyelveken, mely során az európai- és nemzetközi magánjog területein szereztem speciális ismereteket.

 

Diplomám megszerzését követően az ELTE Jogi Továbbképző Intézete által szervezett "European Business Law" posztgraduális képzésen vettem részt. Szakmai tapasztalataim Olaszországban (Milánóban) egy nagy múltú ügyvédi irodában, továbbá neves budapesti ügyvédi irodáknál szereztem, elsősorban a gazdasági jog területein.

2017 óta működöm ügyvédként, amely tevékenységem 2020-tól a partnereimmel alapított Répási, Pécsi és Fazekas Ügyvédi Társulás keretében folytatom. 2020 júniusától továbbá a 360 Law Group nemzetközi (globális) ügyvédi irodai hálózat magyarországi együttműködő partnere vagyok. A 360 Law Group a 2020 és 2021 évben egyaránt felkerült a The Times folyóirat legjobb ügyvédi irodákat tartalmazó listájára.

Kiemelkedő szakmai tapasztalattal rendelkezem többek között a társasági jog, civil szervezetek joga, ingatlanjog, szerződések joga, adatvédelem, követelés-érvényesítés és kapcsolódó peres képviselet területein. Munkám során számos kiemelkedő hazai és nemzetközi projekttel és tranzakcióval kapcsolatos jogi szolgáltatás nyújtásában vettem részt, többek között az ingatlan, az IT és telekommunikáció, az energetika, a gyógyszeripar, a sport vagy légi közlekedés ágazatokhoz kapcsolódóan.

 

Ügyvédi tevékenységemhez kapcsolódóan adatvédelmi tisztviselői ("Data Protection Officer") és jogi megfelelési tanácsadói ("Compliance Officer") tisztségeket is betöltök.

Munkanyelvem a magyar mellett az angol és a német.

Jelentősebb referenciáim:

  • részvétel egy félmilliárd forintot meghaladó összegű tartozásállomány érvényesítésében egy jelentős nemzetközi gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz gyártással foglalkozó ügyfél megbízásából,

  • adatvédelmi tisztviselői tisztség betöltése egy közfeladatokat ellátó köztestületi szervezetnél,

  • jogi megfelelési tanácsadói tisztség betöltése egy köztulajdonban álló gazdasági társaságnál,

  • részvétel a legnagyobb nemzetközi egyetemi sportrendezvény megrendezésére vonatkozó szerződés-tervezet előkészítésében, különösen a reklám- és médiajogot érintő területek kidolgozásában (szerződés szerinti licencdíj tervezett értéke mintegy 23 millió Euró),

  • részvétel egy 536 millió Euró összértékű ingatlan-portfólió Magyarországon fekvő részének átruházásában egy jelentős nemzetközi ingatlan-konszern képviseletében,

  • részvétel egy országos méretű elektronikus kártyarendszer jogi hátterének megtervezésében és kidolgozásában, különös tekintettel az adatvédelmi aspektusokra.

bottom of page